Oriëntatie op eindverantwoordelijk leiderschap

Zet die uitdagende loopbaanstap

Deze module is een blended oriëntatieprogramma voor leidinggevenden, die zich willen oriënteren op de functie van eindverantwoordelijk schoolleider.

In dit traject onderzoeken leidinggevenden de functie en positie van eindverantwoordelijke schoolleiders binnen en buiten de eigen school door aan de slag te gaan met bestaande strategische vraagstukken.

Het leerproces wordt gekoppeld aan vijf loopbaanvragen: Wat kan ik?, Wat wil ik en waarom wil ik dat?, Hoe ziet de werkcontext eruit?, Hoe doe ik dat?, Wie kan me daarbij helpen?

Voor wie?

Leidinggevenden in een middenmanagent positie, die zich willen oriënteren op een stap in een eindverantwoordelijk leidinggevende functie.

Naast reflectie op kwaliteiten en drijfveren is het ontdekken van de werkcontext en ervaringen opdoen in de praktijk voor loopbaanoriëntatie essentieel.

Oriëntatie op eindverantwoordelijk leiderschap
Zet die uitdagende loopbaanstap

Ontwikkeling

Je krijgt inzicht in jouw ambitie en kwaliteiten in een eindverantwoordelijke positie, zodat je daarin een bewuste keuze ten aanzien van een loopbaanstap kunt zetten.

  • Je reflecteert op je ambities en drijfveren.
  • Je onderzoekt de werkcontext van eindverantwoordelijke schoolleiders binnen en buiten de eigen school.
  • Je ervaart het werkveld door het maken van opdrachten en het werken aan strategische vraagstukken.

Opzet

De oriëntatie start op de eigen school  waar je een aantal opdrachten uitvoert. Vervolgens word je gematcht met een schoolleider van een andere school waar je meeloopt en een aantal opdrachten doet.

  1. Kennismaken, eigen vraagstuk expliciteren, zicht krijgen op persoonlijke drijfveren, leeromgeving inrichten op basis van de loopbaanvragen. Opdrachten uitvoeren op de eigen school.
  2. Ervaringen en inzichten delen, nieuwe stappen formuleren, vraagstuk van een schoolleider oplossen, matching met een andere school.
  3. Presenteren van de opbrengst van het traject en je persoonlijke conclusie.
    1.  

Data en tijden

Kosten

Brigit Verbeek

is een evaren leiderschapsopleider en procesbegeleider. Zij ontwikkelt in-company leiderschapsprogramma’s en begeleidt managementteams en schoolorganisaties in hun ontwikkeling. Ze daagt je uit de stretch te zoeken.

Oriëntatie op eindverantwoordelijk leiderschap
Zet die uitdagende loopbaanstap
Academy

Bekijk andere modules

Procesgericht leidinggeven

De grote complexiteit van vraagstukken en snelheid van maatschappelijke ontwikkelingen vragen om wendbare organisaties.  In nieuwe vormen van samenwerken en organiseren komt meer eigenaarschap en

Lerend leiderschap

In alles wat we doen is het belangrijk om af en toe een pas op de plaats te maken, waarin we stilstaan bij wat er

Scroll naar boven