Leernetwerk verbindend vernieuwen

In 2015 ben ik met Ella Verweij gestart met het leernetwerk Verbindend Vernieuwen met het streven om onderwijsprofessionals samen te brengen die met het oog op morgen zoeken naar nieuwe manieren van organiseren, samenwerken en leren en die vernieuwing in het onderwijs willen vormgeven. Het gaat niet om de beweging alleen, maar ook om het leiderschap dat nodig is om deze beweging te ‘houden’, want transities vragen om ander leiderschap.

Toen we ons netwerk begonnen, stonden we aan de vooravond van grote veranderingen in het onderwijs ten aanzien van andere vormen van leren, samenwerken en organiseren. We spraken toen over ‘transitie’ en ‘Nederland kantelt’. Nu vier jaar later zijn we er echt mee bezig. Roosters gaan op de schop, onderwijs wordt anders georganiseerd en allerlei concepten spelen daarin een rol. We zijn het onderwijs aan het herontwerpen.

En in het netwerk inspireren we elkaar nog steeds!

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven